Укренерго заявило, що справжні графіки відключень світла публікують тільки обленерго

У компанії спростували фейкову “нову систему відключень”.

Укренерго заявило, що справжні графіки відключень світла публікують тільки обленерго

Укренерго

Справжні графіки обмежень енергопостачання можуть опублікувати на своїй офіційній сторінці тільки обленерго.

Про це заявило НЕК “Укренерго”, реагуючи на появу в соцмережах сумнівних закликів підключатися до мобільних додатків, аби дізнатися про “нову систему відключень електроенергії”.

Укренерго заявило, що справжні графіки відключень світла публікують тільки обленерго

Фейки від імені НЕК "Укренерго"

“Якщо ви бачите у телеграм-каналах або в інших соцмережах заклики підключитися до мобільних додатків з логотипом «Укренерго» з «новою системою відключень електроенергії» або, що «скоро буде тотальний блекаут» – ви бачите фейк чи російське ІПСО”, – наголосили у НЕК.

Укренерго запевнило, що “не існує ніякої «нової системи відключень», справжній графік обмежень може опублікувати на своїй офіційній сторінці тільки ваш обленерго”. 

“Будь-яких додатків з «персональними сповіщеннями» та якогось поділу країни на «зони відключень» теж немає. Будь ласка, щоб не бути ошуканими, довіряйте тільки офіційним джерелам інформації”, – закликали у компанії.

  • Цього місяця в Укренерго спростували фейки про “тотальний блекаут” і “зональні відключення” електроенергії для різних міст.
  • У травні компанія попередила, що окремі телеграм-канали публікують фейкові повідомлення про придумані ними графіки відключень світла, які начебто можна буде побачити, підписавшись на їхній канал. Для створення видимості достовірності зловмисники називали Укренерго.
  • У листопаді 2022 низка телеграм-каналів та ботів поширювали неправдиву інформацію про нібито створений телеграм-канал Укренерго для сповіщення про відключення світла.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *