Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Україна за крок до отримання чергового траншу від МВФ, – Пишний

Розмір траншу складає близько 2,2 млрд доларів.

Україна за крок до отримання чергового траншу від МВФ, – Пишний

В результаті роботи місії МВФ у Варшаві досягнуто угоди на рівні персоналу щодо четвертого перегляду програми розширеного фінансування (EFF).

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

“Україна за крок до отримання чергового траншу від МВФ: цього разу сума буде відчутно більшою — близько 2,2 млрд доларів”, – написав Пишний. 

Тепер перегляд має бути схвалений Радою виконавчих директорів МВФ, її засідання має відбутися в червні. Після цього буде можливість отримати транш.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Андрій Пишний зазначив, що керівник місії МВФ Гевін Грей відзначив прогрес у реалізації програми та якість роботи української команди.

“Усі кількісні критерії ефективності виконані в повному обсязі, а структурні маяки до цього перегляду – вчасно або з невеликим запізненням”, – наголосив голова НБУ.

Андрій Пишний додав, що в переліку пріоритетів НБУ:

На зустрічі порушувалася тема використання заморожених російських активів на користь України, зокрема ухвалене Радою ЄС рішення про конфіскацію надприбутків. 

“Сьогодні ми наблизилися до певної історичної віхи у співпраці з МВФ. Схвалення Радою четвертого перегляду зробить EFF уже на цьому етапі найрезультативнішою для України серед усіх програм з Фондом – вперше наша країна пройде таку кількість успішних переглядів за однією програмою”, – підкреслив Андрій Пишний.

lb.ua

Exit mobile version