Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР для підтримки енергетичної безпеки

Наразі на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом 2,1 млрд євро. 

Україна отримає 200 млн євро від ЄБРР для підтримки енергетичної безпеки

Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК “Нафтогаз України” у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Відповідний Договір гарантії підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та Керуючий директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер.

“ЄБРР є лідером у підтримці ініціатив для забезпечення стабільності функціонування енергетичного сектору України. Вдячний за розуміння нагальних потреб України та ухвалення необхідних рішень. Сьогоднішнє підписання є важливим кроком для посилення енергетичної стабільності України в умовах війни”, — зазначив Марченко.

Після підписання Договору сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів та подальших пріоритетів співпраці. 

Міністр фінансів України привітав Арвіда Тюркнера з призначенням на посаду та висловив готовність до конструктивної співпраці.

Станом на сьогодні на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом 2,1 млрд євро. 

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *