Site icon Новини

Україна найближчим часом отримає 1,89 млрд євро в межах Ukraine Facility

Загалом цього року Україна розраховує залучити 16 млрд євро.

прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

ЄС остаточно ухвалив план України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро. Тому найближчим часом наша держава отримає майже 2 мільярди євро. 

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, а також у повідомленні пресслужби міністерства фінансів.

“Схвалення Плану дозволяє повноцінно запустити Ukraine Facility — наша держава отримає 1,89 млрд євро найближчим часом. А загалом цього року в межах програми розраховуємо залучити 16 млрд євро”, – повідомив глава уряду у телеграмі.

Він додав, що ці кошти посилять фінансову стійкість України в умовах повномасштабної війни з Росією. “Дякуємо Бельгії, яка головує в Раді ЄС, та державам-членам Євросоюзу за високу оцінку Плану України та непохитну підтримку”, – додав Шмигаль.

У мінфіні додали, що таким чином, процедура для запуску прямої бюджетної підтримки в межах першого компоненту Ukraine Facility майже завершена, а решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у Плані України. 

“Впровадження індикаторів плану також забезпечить основу для реалізації ефективного відновлення, реконструкції та модернізації України і наблизить до інтеграції в ЄС”, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Документ розроблявся за стандартами та вимогами ЄС в постійних консультаціях з Єврокомісією. Значна частина передбачених реформ узгоджується з іншими програмами підтримки МВФ, Світового банку, а також євроінтеграційними завданнями тощо. 

Міністерство фінансів України відповідальне за три напрями Плану: управління державними фінансами, боротьбу з відмиванням грошей і фінансові ринки. Мінфін також є співвиконавцем у розділах управління державними активами, людський капітал, бізнес-середовище, децентралізація та регіональна політика, транспорт, агропродовольчий сектор, управління критично важливими матеріалами. 

lb.ua

Exit mobile version