Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

У наглядову раду “Енергоатома” увійшли два ексміністри України та Литви

Наглядова рада компанії сформована з п’яти членів, троє з яких – незалежні та двоє – представники держави.

Енергоатом

Уряд сформував наглядову раду “Енергоатома”, до якої увійшли 5 членів: троє – це незалежні фахівці, і двоє – представники держави. Незалежними членами наглядової ради акціонерного товариства “Енергоатом” стали Тімоті Джон Стоун, Майкл Елліот Кірст, Ярек Неверович. Також, за поданням Міністерства енергетики, номінаційний комітет погодив Віталія Петрука і Тимофія Милованова, як представників держави.

Про це йдеться у повідомленні Мінекономіки. 

Результати відбору кандидатів, які погодив Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, Уряд затвердив у своєму розпорядженні 21 червня.

Як зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, далося залучити як незалежних кандидатів професіоналів світового рівня. Серед них – один з лідерів британської ядерної галузі, екс-міністр енергетики Литви і екстоп-менеджер Westinghouse, однієї з найбільших ядерних компаній світу, зі США. 

“Очікуємо, що у такому складі наглядова рада посилить енергетичні спроможності  компанії та допоможе залучати вкрай необхідні інвестиції в атомну галузь”, – сказала вона. 

Члени наглядової ради здійснюватимуть управління компанією, а також контролюватимуть та регулюватимуть діяльність його виконавчого органу.

Що відомо про членів наглядової ради

lb.ua

Exit mobile version