Три індустріальні парки в Україні отримали 347,5 млн грн від держави

Фінансування отримали парки “Коростень”, “БФ Термінал” та “Вінницький індустріальний парк”.

Три індустріальні парки в Україні отримали 347,5 млн грн від держави

Індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного машинобудування».

Державне фінансування у межах політики “Зроблено в Україні” отримали ще три індустріальні парки у Житомирській, Закарпатській і Вінницькій областях. 

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Йдеться про парки “Коростень”, “БФ Термінал” та “Вінницький індустріальний парк”. Загальна сума фінансового стимулювання становить 347,5 млн грн для трьох парків: 

Керуюча компанія парку “Коростень” на Житомирщині отримає фінансування від держави обсягом 83,5 млн гривень з необхідних 167 млн гривень для будівництва під’їзної дороги.

Для індустріального парку “БФ Термінал” у Закарпатській області будуть побудовані залізничні колії та електрична інфраструктура на загальну суму 316,6 млн гривень. Коштом державного бюджету буде профінансовано приблизно 148 млн гривень з зазначеної суми.

На території парку “Вінницький індустріальний парк” будуть облаштовані проїзди загальною вартістю у майже 232 млн гривень. Тож участь держави у реалізації цього проєкту становитиме приблизно 116 млн гривень. 

Державна програма стимулювання індустріальних парків розв’язує проблему відсутності необхідної інженерно-транспортної інфраструктури, зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів. 

“Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки державних банків, що дозволяє забезпечити контроль і зручність”, – додав він.

  • Близько 1250 нових робочих місць буде створено завдяки роботі двох нових індустріальних парків у Житомирській та Львівській областях.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *