Шмигаль заявив, що уряд цього та наступного року зможе профінансувати усі соціальні видатки

Ці питання планують вирішити завдяки фінансовій допомозі країн-партнерів.

Шмигаль заявив, що уряд цього та наступного року зможе профінансувати усі соціальні видатки

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону сказав, що завдяки фінансовій допомозі партнерів цього та наступного року усі соціальні видатки в Україні будуть профінансовані у повному обсязі, повідомляє Укрінформ. 

“Ми впевнені, що цього року – і, чесно кажучи, впевнені вже й у наступному році – ми точно профінансуємо всі соціальні платежі. Все, що держава має виконати, ми будемо виконувати вчасно і у повному обсязі”, – запевнив Шмигаль.

Зокрема, на покриття таких видатків передбачено 7,5 млрд доларів прямого бюджетного фінансування від США. Прем’єр-міністр також нагадав, що цього року Україна отримає 16 млрд євро від Євросоюзу. Крім того, діє програма підтримки від Міжнародного валютного фонду.

“Всі ці ресурси є якорем фінансування бюджету України”, – наголосив Шмигаль.

  • Декілька днів тому Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів вирішив залишити без змін тарифи на газ та електроенергію до кінця літа.
  • Раніше Шмигаль пояснив, як уряд планує розподілити 60 млрд доларів від Сполучених Штатів. Прем’єр розповів, яка частина піде на бюджетну підтримку та економічну допомогу.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *