Шмигаль: $50 млрд від G7 та Євросоюзу будуть доступні вже цього року

Фінансова допомога буде спрямована на потреби в обороні, відновлення та підтримку українців.

Шмигаль: $50 млрд від G7 та Євросоюзу будуть доступні вже цього року

Денис Шмигаль

Країни G7 та ЄС ухвалили рішення про надання Україні фінансової допомоги за рахунок заморожених російських активів. Йдеться про близько $50 мільярдів, які мають бути доступні вже цього року.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Україна без перебільшення цього тижня здобула одну з найбільших фінансових перемог за 2,5 року війни. Європейський Союз, США і Велика Британія ухвалили рішення про виділення Україні фінансової підтримки коштом заморожених російських активів”, — сказав він.

Очільник Уряду додав, що ЄС надасть до 35 млрд євро, США — до 20 млрд доларів, а Велика Британія — 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

“Загалом Україна отримає близько 50 млрд доларів від “Групи семи”та ЄС, і ці кошти мають бути доступні вже цього року”, — сказав очільник Кабміну.

Російські активи фактично будуть спрямовані на підтримку України, а саме для найважливіших потреб в обороні, відновленні та підтримці українців.

“Це проміжний результат, тому що Україна продовжить наполягати на повній конфіскації всіх російських заморожених коштів. Російські гроші мають бути повністю конфісковані на відбудову нашої держави”, — підкреслив Шмигаль.

  • 23 жовтня Рада ЄС схвалила пакет фінансової допомоги Україні у розмірі 35 млрд євро кредиту. Кошти передбачені у межах 50-мільярдного кредиту, який схвалила “Група семи” за рахунок надприбутків, отриманих від заморожених російських грошей. 
  • 22 жовтня свою частку з цих 50 млрд визначила Велика Британія – вона прокредитує нашу державу на $3 млрд.
  • Того ж дня міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що Штати майже готові виділити 20 мільярдів доларів на масштабну кредитну програму “Великої сімки”.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *