Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Придбання Twitter Ілоном Маском назвали найгіршою банківською угодою сучасності

Кредит, наданий мільярдеру, вже два роки слугує для фінустанов тягарем.

Видання The Wall Street Journal визначило найгіршу кредитну угоду, яку світові банки підписали після фінансової кризи 2008 року – у цій сумнівно почесній номінації перемогу здобула позика, взята Ілоном Маском для придбання соціальної мережі Twitter.

Кредит у 13 мільярдів доларів упродовж двох років, безумовно, приносив банкам-позичальникам відсоткові платежі, але фактично слугував для них тягарем. Зазвичай подібні позики швидко передаються іншим інвесторам, але в цьому випадку на заваді стали фінансові показники мережі, яку Маск перейменував на X.

Менеджмент мільярдера виявився настільки провальним, що ринкова вартість X з 44 мільярдів доларів опустилася до позначки 19 мільярдів. Тож кредит продовжує “висіти” у фінансовій звітності банків, які все ж сподіваються, що Маск рано чи пізно поверне увесь борг.

Цікаво, що навіть падіння рейтингу високоризикованих та високоприбуткових кредитів через ситуацію з X не змусило фінустанови припинити співпрацю з Маском. Уся справа у перспективі: банки не хочуть втрачати потенційно вкрай вигідні для них майбутні угоди бізнесів мільярдера, зокрема компанії SpaceX, яка, на відміну від соціальної мережі, чудово себе почуває. 

  

lb.ua

Exit mobile version