Прем’єр: на наступний рік Україна знає, з яких джерел брати кошти, але лишаються не закритими $15 млрд

Цю “діру” закриватимуть за рахунок внутрішніх джерел, за рахунок конфіскованих активів Росії або за домовленістю з партнерами. 

Прем'єр: на наступний рік Україна знає, з яких джерел брати кошти, але лишаються не закритими $15 млрд

Денис Шмигаль

Україна розраховує, що наступного року отримає $50 млрд від суми конфіскованих активів Росії. Ці кошти можна буде використати на різні напрямки: як для фінансування бюджету, так і для потреб Сил оборони.

Тому уряд впевнений, що і наступний рік Україна зможе пройти. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на форумі “Україна 2024. Незалежність” у відповідь на запитання шеф-редакторки LB.ua.

“Але ми розуміємо, що цього року загальний дефіцит цивільного бюджету складав 38 млрд доларів, і ми знаємо, звідки ми візьмемо ці кошти. Бюджет наступного року буде дуже схожим на бюджет цього року– це практично бюджети-близнюки. Загальна потреба наступного року – 35 (млрд доларів – Ред.) дефіцит загальний, але з 35 уже 20 ми знаємо, звідки ми візьмемо”, – сказав він.

Це програми МВФ і Ukraine Facility. Але ще 15 млрд доларів лишаються не закритими “твердими договорами”.

“Доведеться шукати або у внутрішніх джерелах, або з 50 млрд конфіскований російських активів, або доопрацювати наші кроки з партнерами, щоб підтримали нас у цій сумі”, – пояснив прем’єр. 

  • Цього року Україні потрібно знайти додаткові 500 млрд гривень для потреб Сил оборони. Знайти цю суму хочуть за рахунок чотирьох шляхів, зокрема розширення військового збору. 

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *