Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

​Парламент в першому читанні підтримав перезавантаження системи перевірок бізнесу

Законопроєкт передбачає добровільне страхування підприємців, превентивні перевірки та електронний кабінет.

Верховна Рада України підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №5837, який повинен перезавантажити систему перевірок бізнесу.  

Як повідомила пресслужба Мінекономіки, метою документу є створення сприятливого середовища для  ведення бізнесу, розвитку малого і середнього підприємництва.  

Масштабна дерегуляція є складовою однієї з чотирьох стратегічних цілей, ухваленої урядом Стратегії МСП — відновлення та полегшення ведення бізнесу. 

“Ми прагнемо перезавантажити систему перевірок, переорієнтувати панівний сьогодні карально-репресивний підхід до нагляду та контролю на превентивний і ризик-орієнтований. Одна з ключових цілей — запровадити збалансовану, прозору систему, яка гарантувала б подальше формування сприятливого бізнес-клімату та середовища для розвитку бізнесу”, – зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Законопроєкт передбачає:

Уряд підтримав план заходів з дерегуляції у вересні 2024 року. Цей план затвердили, щоб реалізувати реформу «Поліпшення регуляторного середовища» в межах Ukraine Facility, а також плани виконання рекомендацій Єврокомісії щодо Пакета розширення ЄС 2023 року і пріоритетних дій Уряду на 2024 рік.  

Всього у плані близько 100 завдань та 140 покрокових заходів, спрямованих на спрощення умов провадження підприємницької діяльності. 

У грідні минулого року Зеленський підписав закон про скасування мораторію на податкові перевірки. 

lb.ua

Exit mobile version