Новий перерахунок пенсії: хто може чекати на доплати у червні й липні

Пенсійна реформа в Україні: що зміниться для понад 2,7 млн пенсіонерів з червня.
Пенсійна реформа в Україні: що зміниться для понад 2,7 млн пенсіонерів з червня. Фото: pon.org.ua

З початку червня уряд України розпочав перерахунок пенсій для понад 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують працювати. Згідно з інформацією, наданою OBOZ.UA, ця міра стосується тих, чиї виплати до цього складали близько 10 тисяч гривень на місяць, пише FBC.

Уряд планує надати додаткову надбавку у розмірі 570 гривень тим, хто відповідає визначеним критеріям. Це заходи частково компенсують витрати на підвищення вартості життя в країні, зокрема через індексацію.

За словами представників уряду, кожні два роки з підвищенням стажу на 24 місяці пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок своїх пенсійних виплат. Це включає додаткові 24 місяці, невраховані попередньо, які можуть бути зараховані у розрахунок.

У формулі розрахунку пенсії є стаж. Якщо вам призначили пенсію і ви продовжили працювати, через два роки вам мають збільшити стаж та провести перерахунок,

зазначено у заяві.

До кожного індивідуального випадку застосовується спеціальна формула, що враховує заробітну плату й стаж праці. Наприклад, пенсіонери з 35 роками стажу можуть очікувати підвищення від 400 до понад 1100 гривень на місяць, залежно від особистих показників.

Крім того, окрім прибавки за червень, яка розраховується індивідуально, уряд зобов’язався виплатити заднім числом прибавки за травень та квітень.

Зазначається, що точну кількість отримувачів надбавки буде відомо після завершення індексації, коли закінчаться всі розрахунки за новими стандартами. Ці заходи є частиною стратегії уряду з підтримки пенсіонерів в умовах економічних викликів країни.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *