Німеччина надасть 70 млн євро на підтримку української енергетики

Гроші виділяють на забезпечення українських міст теплоелектростанціями, котельнями, генераторами та сонячними системами.

Німеччина надасть 70 млн євро на підтримку української енергетики

Федеральна міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце

Бюджетний комітет НІмеччини затвердив зимовий пакет допомоги на 70 млн євро для підтримки української енергетики. 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

На ці гроші закуплять для українських міст та громад менші теплоелектростанції, котельні, генератори та сонячні системи. 

Як зазначила федеральна міністерка розвитку Свенья Шульце, Росія хоче виснажити і вигнати українців своїми атаками на енергопостачання, а взимку тепло та електроенергія життєво необхідні для виживання людей в Україні. 

“Україна протистоїть цьому, але потребує підтримки. Німеччина та багато союзників твердо на їхньому боці. Ми підтримуємо Україну у відбудові енергопостачання в децентралізований спосіб, тому що тоді Росія не зможе її так просто знищити. Ця підтримка є соліданістю, але вона також відповідає інтересам Німеччини. Тому що Україна також захищає нашу безпеку в Європі та в Німеччині у цій війні”, – наголосила міністерка. 

Допомога надходитиме громадам, енерго- і теплопостачання яких суттєво пошкоджені через російські атаки. Особливу увагу приділятимуть тим, які прийняли переселенців.

“Громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні установи отримують більш безпечне та незалежне енергопостачання”, – йдеться у повідомленні. 

ЮНІСЕФ і Всесвітня продовольча програма  використовуватимуть ці кошти для підтримки шкіл і медичних центрів, а також пекарень, які забезпечують базове харчування.

  • Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні додаткові 100 мільйонів євро допомоги, аби “допомогти пережити зиму”
  • Уряд Данії виділив понад 16 млн євро на відновлення енергетики України.
  • Також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз надасть Україні 160 млн євро для підтримки енергетики перед зимою.
  • А Естонія вже передала українській енергетиці понад 300 тонн гуманітарної допомоги.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *