На території “Охматдиту” повністю зруйновані дві підстанції, — ДТЕК

Етапи відновлення енергетичних об’єктів лікарні визначатимуть з місцевою владою.

На території "Охматдиту" повністю зруйновані дві підстанції, — ДТЕК

Внаслідок атаки 8 липня на території “Охматдиту” повністю зруйновані дві підстанції. Наразі енергетики під’єднали лікарню до мобільних трансформаторів.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

“Якщо говорити про Охматдит — на території цієї лікарні було дві підстанції, вони повністю зруйновані. Від них живилася вся інфраструктура лікарні, тому вчора ми оперативно надавали допомогу у встановленні мобільних трансформаторних підстанцій, для того, щоб заживити по тимчасовій схемі ті приміщення лікарні, які потребують цього, вони працювали вчора на генераторах там, певні приміщення заживлювали”, — зазначив Сахарук.

За словами Сахарука, відновлювати потрібно буде підстанції та обладнання, оскільки це була інфраструктура лікарні. Визначати етапи відновлення будуть з місцевою владою.

Ракетний удар по лікарні “Охматдит”

  • Під час масованої ракетної атаки росіян по Україні постраждала дитяча лікарня “Охматдит” у Києві.
  • Понад 50 людей, серед яких семеро — діти, отримали поранення внаслідок російського ракетного удару по “Охматдиту”. Двоє дорослих загинули. Одна з них — молода лікарка, Світлана Лук’янчук.
  • За даними ДСНС, станом на ранок 9 липня внаслідок вчорашньої ворожої атаки по Києву загинули 27 осіб, серед них 4 дитини. 117 людей постраждали, 7 осіб врятовано.
  • Підрозділи Сил оборони почали атакувати російських окупантів снарядами, підписаними “За Охматдит”.
  • СБУ заявила, що на місці удару по Охматдиту знайшли уламок двигуна російської крилатої ракети Х-101. Висновки експертів однозначні – це був цілеспрямований удар.
  • Відновлення “Охматдиту” після ракетного удару: кабмін відпрацьовує виділення коштів на відновлення лікарні.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *