Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

На користь Міноборони стягнули понад 90 млн грн за невиконання контракту

Підприємство зіркало поставки військової продукції для потреб Збройних Сил України ще у 2017 році.

Спецпрокурори через суд стягнули з підприємства понад 90 млн грн за неналежне виконання умов держконтракту з поставки продукції для ЗСУ.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора. 

Спеціалізовані прокурори у сфері оборони домоглися стягнення з комерційного підприємства на користь Міністерства оборони України понад 90 млн грн за неналежне виконання умов контракту щодо поставки військової продукції для потреб Збройних Сил України.

Ще у 2017 році оборонне відомство уклало з одним із приватних підприємств контракт на поставку продукції військового призначення для потреб Збройних Сил України.

Однак, підприємство не поставило продукцію в обумовлені держконтрактом строки. 

“Враховуючи нагальну потребу Збройних Сил України у військовій техніці, несвоєчасна поставка новітніх зразків озброєння за укладеним з Міноборони контрактом негативно впливає на рівень боєздатності підрозділів ЗСУ”, – наголосили у прокуратурі.

Тому звернулися з позовом до суду про стягнення на користь Міністерства оборони України з комерційного товариства штрафних санкцій у сумі понад 90 млн грн.

Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та дійшов висновку, що несвоєчасна поставка продукції військового призначення завдає істотної шкоди інтересам держави в умовах воєнного стану, та повністю задовольнив позов. 

Міністерство оборони представило сайт для постачальників тилового майна українській армії. 

lb.ua

Exit mobile version