Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Яхта Медведчука перейшла під прапор України

Судно набуло статус українського. На нього тепер поширюється юрисдикція нашої держави.

Арештована яхта Медведчука Royal Romance

Арештована яхта Royal Romance Віктора Медведчука перейшла під прапор України. Судно стало першим в історії України арештованим активом, який розшукали за кордоном, легалізували та видали державну реєстрацію прапора.

Про це повідомила голова АРМА Оксана Дума.

“Вітаю всіх Українців з тим, що арештована яхта “Royal Romance» перейшла під прапор України та набула статус українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України”, – написала вона у телеграмі.

Дума додала, що отримання свідоцтва про право плавання під державним прапором України є історичним моментом для України. 

“Яхта “Royal Romance” – перший в історії України арештований актив, що розшуканий Нацагентством за кордоном, отримав легалізоване рішення Хорватського суду та отримав державну реєстрацію прапора в Україні”, – зазначила голова агентства.

Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України внесла відповідні зміни до Міжнародної морської організації (ІМО).

“Це потужна державницька підтримка і подія, яка сприятиме подальшій реалізації арештованої яхти на аукціоні. Ми вже робимо все можливе, щоб все злочинно здобуте і виведене за кордон майно було повернуто під юрисдикцію України і слугувало інтересам держави”, – додала Дума. 

lb.ua

Exit mobile version