Експорт російської нафти рекордно знизився за минулий тиждень, — Bloomberg

Найбільші російські експортери сирої нафти планують скоротити свої спільні поставки з Новоросійська приблизно на 200 тис. барелів на день.

Експорт російської нафти рекордно знизився за минулий тиждень, — Bloomberg

Експорт сирої нафти з РФ за останній тиждень знизився до рекордної позначки з моменту вторгнення Росії в Україну в 2022 році, пише Bloomberg.

Експорт російської нафти за минулий тиждень, до 7 липня, впав приблизно на 990 тис. барелів за день — до 2,67 млн барелів. 

Згідно аналізу агенства, загалом 25 танкерів завантажили 18,7 мільйона барелів російської сирої нафти за останній тиждень, що свідчить про різке падіння експорту, у порівнянні з 25,66 млн барелів тижнем раніше.

Валова вартість поставок сирої нафти з Росії також знизилася за сім днів, до 7 липня, але це падіння було пом’якшене зростанням цін на нафту четвертий тиждень поспіль.

Згідно з підрахунками Bloomberg, ПАТ “Роснефть” і ПАТ “Лукойл”, найбільші російські експортери сирої нафти, планують скоротити свої спільні поставки з Новоросійська приблизно на 200 тис. барелів на день в липні, порівняно з червневим рівнем після відновлення роботи нафтопереробних заводів на заводах в Туапсе і Норсі.

  • Лідери “Групи семи”, які зустрілися в Італії на саміті, зобов’яжуться посилити обмеження цін на російську нафту, аби “задушити” майбутні енергетичні проекти Кремля та зменшити доходи Москви від металів.

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *