Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Apple не зможе запустити свій штучний інтелект в ЄС у 2024 році через законодавство

“Яблучна” компанія поскаржилася на те, що вимоги Євросоюзу змушують їх знижувати параметри безпеки персональних даних.

Компанія Apple, акції якої суттєво зросли після презентації власного бачення штучного інтелекту, зіткнулася з проблемою на європейському ринку. Через особливості законодавства техногігант не зможе реалізувати функціонал свого ШІ на території Європейського Союзу у 2024 році.

Як пише The Guardian, Акт про цифрові ринки – документ ЄС, що регулює техносферу – вимагає від Apple та будь-якої іншої корпорації робити свої гаджети сумісними із сервісами та продуктами конкурентів. Через це щонайменше три інновації американців, серед яких широко розрекламований ШІ Apple Intelligence, не вдасться запустити у Старому Світі цьогоріч. 

“Яблучні” критикують закон, стверджуючи, що його дотримання призведе до зниження параметрів захисту персональних даних користувачів. Натомість у Єврокомісії запевняють, що продукція Apple потраплятиме до європейських користувачів лише за умови повної відповідності законодавству. 

Тож у США фанати “яблучних” зможуть оцінити нові напрацювання компанії в галузі штучного інтелекту вже восени, в той час як в Євросоюзі доведеться зачекати щонайменше до 2025 року.     

lb.ua

Exit mobile version